The Groovy Organic Cube Sculptural Timber Installation

organic cube sculptural timber structure lets sunrays pass through a sieve 1

Eco Factor: Visually delightful, cubical pavilion made from laths.

Designed by Danish designer Soren Korsgaard, the Organic Cube is aparabolic public installation that allows viewers to observe sun raysfiltering through numerous planks. The cube-shaped pavilion utilizesseveral 3.2 m-long laths, which are stacked with uniform spacing. Theselaths serves as the cross struts to help stabilize the structure.

organic cube sculptural timber structure lets sunrays pass through a sieve 2

People could see sun rays penetrating through the laths onpavilion’s opened sides. As the laths inside keep rotating, the watchers see the physically static, yet changeable structure flaunting vividshapes with respect to the viewer and the sun’s position. The shapeinside splits the cube into two rooms: one that opens to the park, andanother with a more private space.

organic cube sculptural timber structure lets sunrays pass through a sieve 3

Moreover, the excess material from the cuts makes smaller furniturecubes for recreational purposes. Thus, it leaves less than 0.5% wastematerial.

organic cube sculptural timber structure lets sunrays pass through a sieve 4

Via: Designboom

 

GO TO

Related posts

Top